Om mig

Mitt foto
Göteborg, Sweden
LCHF'AR MOBILFOTAR GNÄLLER OCH GARVAR

måndag 22 augusti 2011

Livsfarlig kaka!

Ja här kommer receptet..kom inte å säg att jag inte varnade er! Har man en förkärlek till mörk choklad så är denna en kaka man måste prova iallafall en gång..jag gjorde en halv sats..den räckte lääänge..


Brownie med chokladfrosing!



Ingredienser för en plåt

350 g mjukt smör

6 dl strösocker

3 dl kakao

1 dl ljus sirap

½ tsk salt

6 st ägg

3 dl vetemjöl



Chokladfrosting

120 g mjukt smör

9 dl florsocker

1½ dl kakao

2 tsk vaniljsocker

200 g philadelphiaost

1 msk varmt kaffe


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform med kant och fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna.

Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelpiaosten och kaffet, vispa till en slät smet. Bred frostingen över den kalla kakan. Ställ kallt innan servering.
Receptet kommer ifrån Leila´s bok "One more slice".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar