Brownie med chokladfrosing!
Ingredienser för en plåt
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 st ägg
3 dl vetemjöl
Chokladfrosting
120 g mjukt smör
9 dl florsocker
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform med kant och fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelpiaosten och kaffet, vispa till en slät smet. Bred frostingen över den kalla kakan. Ställ kallt innan servering.
Receptet kommer ifrån Leila´s bok "One more slice".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar